Certificatul de atestare a performantelor energetice ale constructiilor a devenit deja o regula de drept in toate tarile Uniunii Europene.

Echipa de proiectanti specializati in proiectarea constructiilor civile si industriale, compusa din arhitecti, ingineri specializati in structuri, ingineri instalatii electrice, ingineri instalatii termice, ingineri instatatii sanitare, ingineri drumuri, a studiat intregul complex de locuinte astfel incat toate apartamentele sa dispuna de cel mai ridicat randament energetic. Acest lucru a fost posibil prin orientarea corecta a cladirilor si prin utilizarea unor materiale moderne in vederea eficientizarii energiei.

Astfel se obtine o izolatie termica buna, avand ca rezultat economisirea de energie, iarna-(combustibil), vara-(electricitate), dar si protectia mediului.

Prin instalarea centralelor termice solare, pentru o perioada de 7 luni, va exista apa calda din belsug, iar prin instalarea centralelor fotovoltaice, va exista curent electric gratuit pentru punerea in miscare a ascensorului si pentru iluminarea spatiilor comune.

De asemenea o fost gandita posibilitatea instalarii ulterioare a unor centrale cu panouri solare ce vor asigura apa calda menajera pentru o perioada de 7 luni/an si a unor centrale cu panouri fotovoltaice ce vor putea asigura energia electrica necesara punerii in miscare a ascensorului si pentru iluminarea spatiilor comune.

In acest sens au fost realizate traseele (cable, conducte) necesare instalarii ulterioare a centralelor amintite.

Proiectarea tuturor apartamentelor a fost realizata de architecti in asa fel incat fiecare metru patrat sa poata fi utilizat eficient.

Spatiile sunt ferite de influenta razelor solare datorita materialelor de constructie speciale de eficientizare a energiei.

Apartamentele sunt corect orientate iar functional sunt concepute astfel incat sa individualizeze cele doua zone:

zona de zi living, bucatarie

zona de noapte dormitoare, bai, zona privata si protejata

Toate apartamentele dispun de balcoane ce asigura o prelungire a spatiului interior spre exterior iar locatarilor posibilitatea de a beneficia de aer curat si o panorama a imprejurimilor.